En hverdag med lav selvtillit

Nå er det veeeeeldig mange som sliter med disse tingene i mye større grad enn meg, men jeg vet at bare i den graden jeg har, er det forferdelig. 

Først, la meg prøve å forklare litt hva som foregår oppi hodet mitt når jeg møter mennesker. 

- Hver gang jeg sier noe, utenom til dem få jeg faktisk snakker med regelmessig, angrer jeg på at jeg sa det og er usikker lenge etterpå på om det var skikkelig teit å si.
- De gangene jeg skal pynte meg eller se litt "fanzy" ut, går jeg de fleste gangene rundt og tenker på alle de andre antrekkene jeg kunne gått i fordi det her så bare rart ut.
- Når jeg ser meg rundt i klasserommet og møter blikket til en annen får jeg en liten slags panikk inni meg og er redd for at hun tror jeg stirra stygt på henne.
- Jeg sier sjeldent noe fordi jeg føler det ikke er mer verdt å si enn det alle andre sier.
- Selv om de to i klassen min som det virker som at faktisk er interessert i å være med meg spør om jeg vil være med å spise, føler jeg meg uvelkommen fordi... Ja, det er meg.
- Jeg står aldri i veien for noen, med mindre jeg absolutt må for da føler jeg meg sånn skikkelig "i veien" hvis dere skjønner hva jeg mener. Da føler jeg at irritasjonen fra de menneskene går rett gjennom meg.
- Til og med for de aller nærmeste kan jeg brått bli redd for å si mine meninger. 

Dette er veldig milde forklaringer for jeg klarer ikke å komme på så bra eksempler, men jeg vil ihvertfall fortsette med at slik har det vært hele livet, men før var det verre. Jeg snakket ikke med noen utenom én i klassen fordi han var omtrent like "ustabil" som meg. Men jeg ble klar over det og begynte å gjøre noe med det. Jeg tvang meg selv til å snakke når jeg ikke følte for det, dra steder når jeg egentlig ikke tørte, rekke opp hånda når jeg ikke var sikker på svaret.

Dette gjorde at jeg ble mye mer sikker på meg selv. Jeg kan som oftest være meg selv uten at det er så veldig vanskelig, men innimellom, for det meste på skolen eller på offentlige steder med folk jeg kjenner sånn "akkurat passe", da blir det verre igjen.  

Ingen kommentarer


Skriv en ny kommentar